Hoppa till sidans innehåll

Motionsslingor


Det har under 2013 påbörjats en restaurering av fyra motionsslingor i Lunnabol. Samtliga slingor utgår från klubbstugan och ska vara väl markerade. Slingornas längd är än så länge endast ungefärlig, men så fort vi mätt dem mer exakt kommer det att finnas här. Slingorna går till största delen i skogen vilket innebär att det kan finnas grenar, träd, ris  och annat på marken. Underlaget är med andra ord mer krävande än anlagda slingor. Vi har inte heller möjlighet att ha samtliga sträckor under uppsikt, men ser du något som bör rättas till är vi mycket tacksamma om du säger till. 

 

Hundar skall hållas kopplade och under betesperioden kan det finnas lösgående djur. All användning av motionsslingorna sker på egen risk. Slingorna går på privat mark och vi är väldigt måna om "våra" markägare. Det vill vi att ni också är.

 

Grön är  1,5 km lång och går till 90% på stigar/skogsvägar. En mindre sträcka kan vara  fuktig. Denna slinga går inte genom någon betesmark.

Karta

Nivåskillnad

 

Blå är 2,3 km och även denna går till största del på stigar/skogsvägar. Det finns  en kortare sträcka som kan vara fuktig. Kan finnas djur under betesperioden.

Karta

Nivåskillnad

 

Gul är cirka 3,5 km och går på flera olika underlag. Vacker lövskog, stigar, skogsvägar, vallar och även en mosse. Kan vara blött med andra ord. Denna slinga är mer kuperad än grön och blå. Kan finnas djur under betesperioden.

Karta

 

Röd är nu äntligen helt klar. Den hade förut en ganska lång sträcka på asfalt, men den är nu helt borta. Anledningen är att det tagit så lång tid är att det var nödvändigt att bygga en spång över ett vattendrag. Vi har även renoverat flera av de övergångar som finns ute på mossen. Som slingan ser ut idag är den  7,0 km lång. Det kan finnas djur under betesperioden. Denna slinga har mycket skiftande underlag. Grusvägar, skogsvägar, stigar, vallar, lövskog,  mosse, asfalt mm. Den har en mycket vacker och varierande natur och innehåller en del backar. Nivåskillnader är ännu inte uppdaterad. 

Karta

Nivåskillnader

 

 

 

Nedan ser du lite bilder från olika delar av slingorna.

DSCN9154

Start och mål för samtliga slingor.

DSCN9155

 

DSCN9163

 

DSCN9170

 

DSCN9174

 

DSCN9181

 

Uppdaterad: 06 NOV 2016 11:41 Skribent: Anna Johnsson
E-post: This is a mailto linkBOX_klubbresultat

 

 

skylt

 

 

 

 

 

 

 

 

hittaorientering_190px

 

 

 

Orientering_190px

 

 

 

 

Orientering_190px

 

 

 

Hallandsloppet logo

 

 

 

 

 

 

 

Orientering_190px

 

 

 

EventorBanner_190px

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Gläntan Vessigebro
Birgitta Axelsson, Platåvägen 5
31164 Vessigebro

Kontakt:
Tel: 034620604
Fax: 034620523
E-post: This is a mailto link

Se all info